Військова допомога Україні. У Брюсселі пройде новий "Рамштайн"
Категорія
Політика
Дата публікації

Військова допомога Україні. У Брюсселі пройде новий "Рамштайн"

U.S. Department of Defense
Військова допомога УКраїні

Наступного тижня у Брюсселі відбудеться чергове засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" щодо військової допомоги Україні.

У Брюсселі відбудеться засідання контактної групи

Наступного тижня у Брюсселі відбудеться чергове засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" щодо військової допомоги Україні. На нього приїдуть глава Пентагону Ллойд Остін та новий глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун.

Як зазначили у Пентагоні, засідання у форматі "Рамштайн" планується на 10 жовтня.

Міністр оборони Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Браун вирушать до Брюсселя, щоб провести засідання контактної групи з питань оборони України, – йдеться у повідомленні.

На засіданні "Рамштайну", участь в якому візьмуть міністри оборони та старші військові чиновники з майже 50 країн, планують обговорити поточну ситуацію в Україні та забезпечення українців засобами, необхідними для захисту суверенної території.

Також глава Пентагону візьме участь у зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться 12 жовтня в штаб-квартирі Альянсу.

Перший "Рамштайн" для наступника Міллі

Зазначимо, це буде перша зустріч у форматі "Рамштайн", участь в якій братиме вже новий глава Об'єднаного комітету начальників штабів США. Браун змінив на цій посаді генерала Марка Міллі, який пішов у відставку наприкінці вересня. Міллі обіймав посаду глави Об'єднаного комітету з 2019 року.

Генерал Браун має командний досвід у Тихоокеанському регіоні та на Близькому Сході. Він також служив в Європі, коли у 2014 році Росія окупувала Крим. Тоді він був директором операцій зі стратегічного стримування та ядерної інтеграції ВПС США в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?