Викликає сумніви і занепокоєння - проти Путіна несподівано для всіх пішов ще один світовий лідер
Категорія
Політика
Дата публікації

Викликає сумніви і занепокоєння - проти Путіна несподівано для всіх пішов ще один світовий лідер

Викликає сумніви і занепокоєння - проти Путіна несподівано для всіх пішов ще один світовий лідер
Джерело:  online.ua

Поки влада Німеччини і Євросоюзу допомагають російському президенту Володимиру Путіну в обхід санкцій США добудувати скандальний газопровід "Північний потік-2", який дозволить постачати газ до Європи в обхід України, президент Франції Еммануель Макрон несподівано для всіх занепокоївся цим проєктом. У французького лідера раптово виникли сумніви щодо безпеки для Європи з боку "Північного потоку-2" - Макрон допустив, що газопровід може зробити залежними країни ЄС від Росії, і про це вже переговорив з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Я не думаю, що підхід, який ми повинні використовувати з Росією, повинен бути наївним, і я не думаю, що він повинен збільшувати нашу залежність від Росії. Це завжди живило мої сумніви щодо проєкту "Північний потік - 2". Канцлерка Меркель про це знає ", - заявив Макрон, відповідаючи на питання про свою позицію щодо російського газопроводу, проти якого виступають США і багато країн Європи.

Нагадаємо, Держдеп США включив Північний потік-2 і Турецький потік в список проектів, на які поширюються санкції закону США про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який починається з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій відносно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання судів, що здійснюють будівництво газопроводів.

Команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США і загрожує залучити до нього країни ЄС, на які канцлерка готова чинити тиск. Трамп у відповідь на це чітко дав зрозуміти, що продовжити домагатися блокування будівництва скандального газопроводу і при цьому тиск він буде надавати не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на офіційний Берлін. Трамп уже підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платять Москві мільярди доларів за енергію.

Як відомо, кілька днів тому в Москву приїжджав глава МЗС Німеччини Гайко Маас, щоб подати дружній сигнал російській стороні. За підсумками переговорів з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, він повідомив, що Німеччина об'єдналася з Росією навколо будівництва магістрального експортного газопроводу "Північний потік-2" в умовах активної протидії з боку США. У Кремлі ж впевнені, що проект з будівництва газопроводу позитивно оцінюють всі європейські країни, які зіткнулися з "безпрецедентним санкційним тиском з боку Сполучених Штатів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз несподівано для всіх почав захищати Путіна. Офіційний Брюссель уже почав розробляти механізм, який дозволить команді президента РФ Володимира Путіна і країнам ЄС обходити санкції США, якими Вашингтон намагається заблокувати будівництво трубопроводу, який викликав розкол між провідними країнами світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?