Викрадення першої друкованої книги в Україні: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Викрадення першої друкованої книги в Україні: з'явилися подробиці

Викрадення першої друкованої книги в Україні: з'явилися подробиці

Співробітники Національної бібліотеки України імені Вернадського, звідки 10 травня вкрали стародрук "Апостол" Івана Федорова 1574 року випуску, описали деталі крадіжки і зовнішність злодія.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Головне управління Національної поліції України в Київській області.
У бібліотеці розповіли, що злодій, - чоловік 35-40 років, близько 170 см зросту, з русявим волоссям і худорлявою статурою, представився співробітником контролюючого органу і попросив список книг для перевірки звірок. Також він попросив окреме приміщення для роботи.
Протягом дня чоловік кілька разів залишав виділене приміщення, залишаючи в ньому свої речі. Коли він вийшов з кімнати востаннє, то більше не повернувся.
"Коли персонал бібліотеки почав звіряти видані йому для ознайомлення видання, вони виявили відсутність стародруків", - йдеться в повідомленні.
Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом розкрадання книги. Експерти оцінюють вартість видання.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі пораділи чергам, які утворилися в Києві на міжнародному щорічному книжковому ярмарку Книжковий Арсенал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?