«Вимагаємо замінити всіх членів ДВК»: з’явився округ, де вибори можуть бути зірвані
Категорія
Україна
Дата публікації

«Вимагаємо замінити всіх членів ДВК»: з’явився округ, де вибори можуть бути зірвані

«Вимагаємо замінити всіх членів ДВК»: з’явився округ, де вибори можуть бути зірвані

На Київщині з’явився перший округ, де сьогоднішні вибори по Верховної Ради можуть бути визнані недійсними. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », представниця «Самопомічі», віце-спікерка ВР Оксана Сироїд повідомила, що хтось від імені її партії подав до Окружної виборчої комісії округу №94 не підписані і без відповідних печаток документи.

Внаслідок цього, партія «Самопоміч» вимагає розпустити ОВК та повністю замінити її склад. Якщо це клопотання буде виконане, вибори на окрузі №94 з великою ймовірністю будуть визнані недійсними.

«Окружна виборча комісія 94 виборчого округу за тими сфальшованими поданнями фактично таку заміну зробила. Тому сьогодні на всіх ДВК у 94 виборчому окрузі працюють люди, які не представляють партію «Об’єднання «Самопоміч», – заявила Сироїд.

Віце-спікерка наголосила, що на цьому окрузі ще до дня голосування очікували масових порушень і фальсифікацій.

«І от зараз, ще не дійшли до результатів голосування, а ми вже бачимо фальсифікації із складом дільничних виборчих комісій. Оскільки окружна виборча комісія не реагує на законні вимоги, тому ми звертаємось до ЦВК», – розповіла Сироїд.

Прес-служба партії «Самопоміч» повідомила, що її уповноважені особи у 94 окрузі вже передали всю інформацію щодо порушень іноземним спостерігачам. Також партія подає заяву до Нацполіції про відкриття кримінального провадження за фактом підготовки масових фальсифікацій.

Як відомо, на окрузі №94 основними претендентами на перемогу вважаються тележурналіст телеканалу «1+1» Олександр Дубинський та народний депутат від БПП Ігор Кононенко. Обидва кандидати при цьому використовують брудні технології, реєструючи «клонів» свого суперника. На окрузі зареєстровані 4 Дубинських, 3 Кононенко та ще один Кононко.

Нагадаємо, що у Нацполіції вже назвали регіон, який лідирує за кількістю порушень на виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?