"Він був співаком душі українського народу": помер відомий композитор Левко Колодуб
Категорія
Україна
Дата публікації

"Він був співаком душі українського народу": помер відомий композитор Левко Колодуб

"Він був співаком душі українського народу": помер відомий композитор Левко Колодуб
Джерело:  online.ua

23 лютого пішов з життя відомий український композитор Левко Колодуб, якого називали співаком української душі. Один з майстрів української академічної музики, композитор, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського помер у віці 88 років, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністрества кульбури України.

"Метр залишив після себе багату творчу спадщину: безліч симфонічних і оперних опусів, балети, мюзикли, концерти для різних інструментів, вокальну музику. Особливе місце в його творчості займав Тарас Шевченко. На основі віршів з "Кобзаря" і під впливом ілюстрацій до нього Лев Миколайович створив симфонію-думу "Шевченківські образи", оперу "Поет" про життя кобзаря. Самобутня і багатопланова музика Левка Колодуба заснована на національній основі, з успіхом виконується не тільки в Україні, але і в Німеччині, США, Канаді, Аргентині, Польщі, Болгарії, Румунії, Іспанії, Греції, Франції, Північній Кореї, Китаї", - йдеться в повідомленні Мінкульту.

Левко Колодуб написав музику більш ніж до 30 фільмів і мультфільмів. Десятки його пісень вважаються народними.

Колодуб був не тільки композитором, а й педагогом і громадським діячем. Він очолював правління Музичного фонду України, був президентом Асоціації діячів духової музики України Національної всеукраїнської музичної спілки та головою Київської організації Спілки композиторів України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 8 лютого в Києві помер відомий журналіст Олег Нипадимка. Він був засновником газети "Сегодня".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?