Він може просто не витримати — фахівці закликають Зеленського та Кабмін схаменутися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Він може просто не витримати — фахівці закликають Зеленського та Кабмін схаменутися

Він може просто не витримати — фахівці закликають Зеленського та Кабмін схаменутися
Джерело:  online.ua

Європейська Бізнес Асоціація записала екстрене звернення до команди укранського лідера Володимира Зеленського та Кабінету міністрів — експерти звертають увагу української влади на те, що жорсткий локдаун і закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі. За словами фахівців, офіційному Києву потрібен план, що складається з розумних кроків, базується на світових практиках і накопиченому досвіді. Окрім того, наразі є дуже важливими чіткі та зрозумілі адаптивні кроки взаємодії з бізнесом, а не жорсткі тотальні обмеження, аби підтримати і економічне здоров’я країни, в тому числі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ЄБА.

"Безумовно, наразі час є непростим і важко всім - бізнесу, населенню, владі. Так, населенню все ж варто мати більший рівень самосвідомості, аби допомагати протидіяти поширенню вірусу. Компаніям варто, що, власне, більшість вже й робить, шукати нові ніші та можливості, максимально підтримувати кожного працівника. Однак, і влада має бути більш проактивною - як в питанні протидії поширення вірусу, так і в питаннях підтримки населення та бізнесу. Адже наразі, на жаль, цього не відчувається", — наголосила виконавча директорка ЄБА Анна Дерев'янко.

Експерти нагадали команді Зеленського про те, що рівень економічної активності у вихідні є достатньо високим, саме тому тотальне закриття на вихідні може боляче вдарити по підприємцям, а для деяких бізнесменів — стати фінальною крапкою в роботі.

"Тож бізнес закликає уникнути жорсткого локдауну в країні та підходити до прийняття будь-яких рішень в даному контексті з точки зору довгострокового, стратегічного планування та адаптивності. Крім того, слід не лише встановлювати правила, але й якісно контролювати їх дотримання - як населенням, так і бізнесом, що є прямою відповідальністю Нацполіції та наразі далеко не завжди виконується належним чином", — наголошують експерти із ЄБА.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 листопада у центрі Києва сотні представників малого та середнього бізнесу організували протест проти ініціативи із введення карантину вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?