"Він може стати володарем світу": Путін виступив з гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

"Він може стати володарем світу": Путін виступив з гучною заявою

"Він може стати володарем світу": Путін виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін стверджує, що монополіст у сфері штучного інтелекту може стати володарем світу і саме тому доручив значно збільшити фінансування наукових досліджень в цій галузі, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Якщо хтось зможе забезпечити монополію в сфері штучного інтелекту, то наслідки нам всім зрозумілі – той стане володарем світу", - сказав Путін.

На думку президента РФ, боротьба за технологічне лідерство – перш за все в сфері штучного інтелекту – вже стала полем глобальної конкуренції. Швидкість створення нових продуктів і рішень зростає в геометричній прогресії. Керманич Кремля зазначив, що багато країн вже мають свої стратегії розвитку штучного інтелекту.

"І ми, звичайно, повинні забезпечити технологічний суверенітет в сфері штучного інтелекту, це найважливіша умова благополуччя нашого бізнесу і економіки, якості життя громадян Росії, безпеки і обороноздатності держави... Росія повинна стати одним з ключових майданчиків для вирішення найскладніших наукових завдань за участю вчених з усього світу. Необхідно кратно збільшити фінансування досліджень в області штучного інтелекту", - підсумував Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 26 травня у Росії офіційно заборонено  користуватися інтернет-месенджерами без ідентифікації особи користувача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?