Винагорода та нові документи. Що отримав в Україні російський пілот Кузьмінов
Категорія
Україна
Дата публікації

Винагорода та нові документи. Що отримав в Україні російський пілот Кузьмінов

Винагорода та нові документи. Що отримав в Україні російський пілот Кузьмінов
Джерело:  online.ua

У рамках спецоперації ГУР "Синиця" російський пілот Максим Кузьмінов перегнав в Україну вертоліт Мі-8. На пресконференції він розповів, що йому обіцяли в Україні та які має плани на майбутнє.

Джерело: online.ua

Кузьмінов думає приєднатися до війни проти РФ

Відповідаючи на питання, що йому обіцяли в Україні, Кузьмінов сказав, що безпеку його родині.

Насамперед, безпеку для моєї родини. Будуть нові документи. Батьки зі мною, підтримали повністю. Батьки теж розуміли, що відбувається.

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що Максим Кузьмінов є вільною людиною.

Ще раз підкреслюю, Максим зараз вільна людина у вільній країні і він може про своє майбутнє відповідно і сам розповісти, наскільки відомо є розмірковування про намір долучитись до сектора безпеки і оборони України і далі протидіяти російській військовій агресії.

28-річний пілот говорить, що хоче зв'язатися з українською авіацією.

Надалі хочу зв'язатися із вашою авіацією. Надійшла пропозиція залишитись тут. Я розгляну. Обов'язково. Я думаю, що річ позитивна. Але далі дивитимемося.

Фото - online.ua

Кузьмінов отримає нагороду за вертоліт за законом

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що багато деталей додатково зможуть розповісти вже після перемоги.

Але кілька етапів, які реалізовувалися паралельно і для того, щоб забезпечити безпеку для рідних пілотів, це окрема велика робота. Пропрацювали різні сценарії переходу в Україну, це окрема велика робота, яка тривала в кількох областях.

Юсов розповів, що пілот "обов’язково отримає все, що передбачено законом про винагороду за добровільно передану Збройним силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора"

Закон України про встановлення виногороди за добровільну передачу Збройним Силам України придатних для застосування бойової техніки РФ є, всі можуть його відкрити, подивитись, там власне вказано, для чого, підпис президента України Володимира Зеленського від 1 квітня 2022 року. Закон чинний, і згідно цієї нргативної бази проведена й дана операція.

Читайте також:

  • ГУР виманило російський гелікоптер Мі-8 в Україну і взяло в полон пілота

  • Переконаний у перемозі України. У ГУР показали російського пілота вертольота Мі-8

  • Працює ГУР. Авіація ЗСУ поповниться трофейним Мі-8 АМТШ зі знаменитої спецоперації

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?