Винищувач НАТО налякав літак з російським міністром над Балтією
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувач НАТО налякав літак з російським міністром над Балтією

Винищувач НАТО налякав літак з російським міністром над Балтією
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва заявила, що літак міністра оборони Сергія Шойгу став об'єктом провокації винищувача F-18. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Відомо, що міністерський борт разом з ескортом у вигляді двох бойових літаків морської авіації Балтійського флоту. Посадовець прямував до Москви з Калінінграда.

За інформацією російської сторони, над нейтральною частиною Балтії до повітряної групи наблизився винищувач НАТО. Пілоти ескорту Шойгу були змушені відтіснити F-18, закривши від того лайнер.

Слід зазначити, що цей інцидент не став першим у своєму роді. Борт міністра вже був кілька разів перехоплений під час прямування до Калінінграда чи назад. Також представники армійської авіації країн НАТО або ж російські ВПС неодноразово перехоплювали один одного над різними регіонами Європи.

Як повідомляв ONLINE.UA, неподалік від британських державних кордонів була помічена група російських військових літаків. На перехват направили ланку винищувачів ВПС Великобританії, пілоти яких ідентифікували"росіян" як кілька Ту-142.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?