Винищувачі НАТО перехопили більш десяти військових літаків Росії над Балтійським морем
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі НАТО перехопили більш десяти військових літаків Росії над Балтійським морем

Винищувачі НАТО перехопили більш десяти військових літаків Росії над Балтійським морем
Джерело:  Delfi

За останній тиждень винищувачі НАТО вісім разів піднімалися в небо для перехоплення російських військових літаків. Вони перехопили 12 російських винищувачів і розвідників, які активізувалися над Балтійським морем.

Про це повідомили в Міноборони Литви, передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

Відзначається, що 4 червня натовські літаки помітили в небі винищувач Су-24МР і літак-розвідник Іл-20, які летіли з центральної частини Росії в Калінінградську область. На наступний день, 5 червня, винищувачі НАТО піднімалися в повітря чотири рази для перехоплення транспортників Ан-12 і Ан-26, двох винищувачів Су-24 і Су-27.

Через кілька днів, 9 червня, повітряна поліція НАТО була змушена ще три рази підніматися в небо для перехоплення російських Ан-26, Іл-20 та Су-24. Маршрут російських літаків-порушників був колишнім - вони летіли в Калінінградську область і поверталися в зворотному напрямку.

У всіх випадках російські військові літаки летіли з вимкненими бортовими приймально-передавальними пристроями для зв'язку з диспетчером. Також підкреслюється, активність російських літаків над Балтикою фіксується другий тиждень - на початку червня було перехоплено 16 російських літаків повітряної поліцією НАТО, місія яких здійснюється з Естонії та Литви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО готують нові підрозділи сил швидкого реагування на випадок російського нападу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?