Винищувачі РФ порушили повітряний простір Швеції
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі РФ порушили повітряний простір Швеції

Винищувачі РФ порушили повітряний простір Швеції
Джерело:  online.ua

2 березня чотири російські винищувачі порушили повітряний простір Швеції. Про це повідомили в Міноборони країни.

Джерело: Forsvarsmakten

РФ порушила повітряний простір Швеції

У середу чотири російські винищувачі порушили повітряний простір Швеції. Військово-повітряні сили провели операцію з Jas 39 Gripen з готовності до інциденту та задокументували інцидент.

Це свідчить про те, що наша підготовка хороша. Ми були на місці, щоб забезпечити територіальну цілісність і кордони Швеції. Ми повністю контролюємо ситуацію, - сказав начальник ВПС Карл-Йохан Едстрьом.

Два російські СУ 27 і два російські СУ 24 порушили повітряний простір Швеції. Порушення було нетривалим і відбулося на схід від Готланда, через море.

У світлі поточної ситуації ми дуже серйозно ставимося до інциденту. Це непрофесійна і безвідповідальна дія з боку Росії, - каже глава ВПС.

Швеція раніше оголосила про виділення на гуманітарні потреби України 47 млн євро, а також вона передасть Україні 5 тис протитанкових гранатометів Pansarskott 86, 5 тисяч бронежилетів, 5 тисяч шоломів та 135 тисяч сухпайків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?