Виплати з першого дня: Кабмін повідомив гарну новину українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Виплати з першого дня: Кабмін повідомив гарну новину українцям

Виплати з першого дня: Кабмін повідомив гарну новину українцям
Джерело:  online.ua

В Україні спростили оформлення допомоги по безробіттю на період карантину по коронавірусу. Скасовано семиденний період для пошуку підходящої роботи, а виплати будуть призначати з першого дня після подачі заяви до центру зайнятості. Як оформити допомогу по безробіттю під час карантину повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, передає ONLINE.UA.

Рішення спростити процедуру оформлення і отримання допомоги по безробіттю прийняв Кабмін напередодні. Крім того, що допомогу будуть виплачувати з першого дня подачі заяви, українців звільнили від обов'язку відвідувати службу зайнятості протягом 30 і більше календарних днів, так як комунікація з працівниками служби зайнятості на період карантину відбувається дистанційно - по телефону або електронній пошті.

Про те, що в Україні тепер реєструвати безробітних будуть в перший день після подачі заяви до центру зайнятості і виплати призначати з цього ж дня, раніше повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Спрощення будуть діяти, поки не скасують карантин.

Важливо додати, що з 1 березня 2020 на Україні збільшився розмір мінімальних виплат з безробіття. Згідно з даними Фонду соцстрахування, він складає 1800 гривень для виплат з урахуванням заробітної плати та страхового стажу і 650 гривень - для категорій, де ці показники не враховують.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на період карантину в Україні виплати по безробіттю, соціальні допомоги та пенсії будуть виплачуватися без затримок в плановому графіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?