Виправдання війни: розкриті головні міфи путінської Росії про Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Виправдання війни: розкриті головні міфи путінської Росії про Україну

Виправдання війни: розкриті головні міфи путінської Росії про Україну
Джерело:  online.ua

У сучасній Росії Володимира Путіна використовується ціла низка міфів, спрямованих на дегуманізацію українців і  виправдання агресії  проти України.

Про це заявив асистент кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Шевченка Роман Лихограй у своєму блозі на ONLINE.UA.


«У Російській Федерації намагаються реактуалізувати певні міфи, які стосуються дегуманізації ворога. Зокрема, ми знаємо, що триває конфлікт на сході України, і от виправданням агресії може бути ця дегуманізація ворога», — підкреслив він.

За словами вченого, цей процес мав місце протягом усієї історії: «ще у київських джерелах — літописах, патериках — ми знаємо про песиголовців, які зображувались як не-люди, які наділялися жорстокими рисами, які випивали кров з людей, їлі їх».

«І таким чином цей ворой, який був просто людьми з іншої культури, але він дегуманізувався», — додав Лихограй.

Він впевнений, що «приблизно ті ж тенденції ми бачимо вже у сучасній Росії».

«Ні, насправді, нічого дивного в тому, що сьогодні з'являються ці чутки і міфи, маячня про українських карателів, про розіп'ятих хлопчиків, про кров російських немовлят», — підкреслив вчений.

Лихограй переконаний, що Росія таким чином «намагається просто дегуманізувати ворога, і, таким чином, виправдати свою агресію проти іншого етносу».


Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: Путінська Росія заплуталась у міфах про Україну і схожа на Німеччину Гітлера

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?