Виправданого в Італії нацгвардійця Марківа заочно заарештували в РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Виправданого в Італії нацгвардійця Марківа заочно заарештували в РФ

Виправданого в Італії нацгвардійця Марківа заочно заарештували в РФ
Джерело:  online.ua

11 грудня офіційно стало відомо, що Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт українського військового Віталія Марківа у справі про вбивство, за якою він був виправданий судом в Італії. З такою заявою виступила речниця суду Ірина Софінська. Варто звернути увагу на те, що Марківу заочно пред'явили звинувачення за частиною 2 статті 105 Кримінального кодексу Росії — вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою загальнонебезпечним способом з мотивів політичної, ідеологічної, національної ненависті або ворожнечі. Що важливо розуміти, суд задовольнив клопотання слідчого про обрання щодо Марківа запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, інформує ONLINE.UA.

Як уже згадувалося раніше, кримінальна справа проти Марківа стосується подій 2014 року, коли під мінометним обстрілом в районі села Андріївка під Слов'янськом загинув італійський репортер Андреа Роккеллі і його перекладач, росіянин Андрій Миронов.

Варто зазначити, що на російську санкцію вже прокоментував глава Міністерства закордонних справ України Арсен Аваков. Він звернув увагу на те, що путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи нацгвардійця Віталія Марківа.

"А коли не вдалося – розпочинає неприховане власне переслідування! Як то кажуть у Росії: "На воре и шапка горит!" Україна ніколи не залишить свого солдата!", — поділився своєю думкою з цього приводу очільник МВС.

Нагадаємо, влітку минулого року суд присяжних міста Павія засудив Марківа до 24 років позбавлення волі за співучасть в убивстві Роккеллі та Миронова. Що важливо розуміти, Марків має подвійне громадянство України та Італії, тому його судили за італійськими законами. Нацгвардієць постійно відкидав обвинувачення і заперечував свою причетність до смерті Рокеллі та Миронова. 3 листопада апеляційний суд Мілана зняв усі звинувачення з Віталія Марківа і звільнив його з ув'язнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що російська сторона відмовилася від зустрічі з українськими прикордонниками та заявила про одностороннє розслідування заявленого ФСБ РФ інциденту з вбивством українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?