Вирішальне голосування: в Лондоні виступили за новий референдум по Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Вирішальне голосування: в Лондоні виступили за новий референдум по Brexit

Вирішальне голосування: в Лондоні виступили за новий референдум по Brexit
Джерело:  Reuters

У Великій Британії потрібно провести новий референдум щодо виходу країни зі складу ЄС, так як британська влада не змогла виконати поставлене завдання і укласти вигідну угоду з Євросоюзом.

З такою заявою виступив мер Лондона Садок Хан, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Хан вважає, що британський уряд маніпулює переговорами щодо угоди з ЄС. Він переконаний, що британці повинні сказати вирішальне слово в питанні Brexit, так як він несе загрозу життєвим стандартам і економіці країни.

"Мова йде про публічне голосування. Є три варіанти: вихід з ЄС до угоди, як пропонує уряд, вихід без угоди про Brexit, можливість залишитися в ЄС", - запропонував мер Лондона питання для нового референдуму.

Хан підкреслив, що на сьогоднішній день Британія може вийти з ЄС тільки з "поганою угодою" або взагалі без угоди. Це спричинить за собою серйозної шкоди не тільки для Лондона, але і для всієї країни в цілому.

Нагадаємо, раніше британський уряд представив угоду по Brexit. Згідно з цим планом, Велика Британія після виходу зі складу Євросоюзу буде слідувати загальноєвропейським стандартам і заходів регулювання в сфері торгівлі. Євроскептики назвали цей план дуже м'яким, так як в його рамках Британія як і раніше буде знаходиться в залежності від Євросоюзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єрку Великої Британії Терезу Мей можуть змістити з посади через Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?