Вирішіть завдання Путіна: Держдума терміново обрала нового прем'єр-міністра Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вирішіть завдання Путіна: Держдума терміново обрала нового прем'єр-міністра Росії

Вирішіть завдання Путіна: Держдума терміново обрала нового прем'єр-міністра Росії
Джерело:  online.ua

Держдума РФ провела термінове голосування за кандидатуру нового прем'єр-міністра Росії. Російські парламентарії одноголосно затвердили на цю посаду Михайла Мішустіна, якого замість Дмитра Медведєва раніше запропонував президент РФ Володимир Путін. Новому прем'єрові парламентарії доручили вирішити завдання Путіна, який він поставив напередодні, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Сьогодні у вас підтримка парламенту. Ми сподіваємося, що завдання, які поставив президент перед урядом, будуть вирішені. Ось у вас зараз така підтримка, ви можете спиратися на неї, і парламент вам її поіменно надав», - звернувся до Мішустіна спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін за підсумками голосування.

Відомо, що за кандидатуру Мішустіна проголосували 383 депутатів, проти нікого, утримався 41 парламентарій. Тепер на пост прем'єра його затвердити повинен президент РФ Путін.

Нагадаємо, Михайло Мішустін з 2010 року керував Федеральною податковою службою РФ. До цього він був заступником глави ФПС при трьох її керівників. Перед приходом ФПС був заступником міністра РФ з податків і зборів, очолював Роснерухомість.

Слід зазначити, що після того, як Путін запропонував призначити Михайла Мішустіна прем'єр-міністром РФ після раптової відставки Медведєва і його уряду, він був включений в базу "Миротворця". Причиною стало незаконне відвідування окупованого українського Криму Мішустіним, а також замах на суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, напередодні Путін виступив з посланням до Федеральних зборів. Він заявив про необхідність проведення конституційної реформи, яка передасть частину повноважень президента до парламенту. Йдеться про право призначення уряд і його голову парламентаріям. Відразу ж після виступу Путіна Медведєв заявив про свою відставку разом з усім складом Кабміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії пояснили, навіщо Путін вирішив змінити Конституцію. Наближені до адміністрації президента РФ джерела вважають, що так він хоче продовжити правити країною після завершення своїх президентських повноважень в 2024 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?