Вірменія виступила з несподіваною пропозицією про Нагірний Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія виступила з несподіваною пропозицією про Нагірний Карабах

Вірменія виступила з несподіваною пропозицією про Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Вірменський уряд раптово виступив із заявою про необхідність мирного врегулювання війни за Нагірний Карабах. Офіційний Єреван позитивно відреагувало на виступ з приводу конфронтації з боку лідерів країн, які належать до Мінської групи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністерство оборони країни.

"Ми вітаємо той факт, що співголови Мінської групи на рівні своїх лідерів відреагували на застосування сили в Нагорному Карабасі конфліктної зони шляхом суворого засудження", - наголосили у відомстві.

За оприлюдненими даними, вірменська сторона виступила із засудженням "агресивних дій", до яких вдалися спільно Азербайджан і Туреччина.

"Вірменія лишається відданою мирному вирішенню Нагорно-Карабахського конфлікту. Хоча ця агресія щодо Нагорного Карабаху і надалі буде отримувати нашу потужну й рішучу відповідь, ми готові залучити співголів Мінської групи ОБСЄ, щоб відновити режим припинення вогню на основі домовленостей 1994-1995 років", - додали в міноборони.

Офіційний Баку ще жодним чином не відреагував на такі заяви.

Варто зазначити, Вірменія з самого початку нових боїв 27 вересня, говорить про агресію з боку Азербайджану, однак жодного разу не згадала, що Нагірний Карабах — це юридично азербайджанська територія, визнана на міжнародному рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 1 жовтня, президенти США, Франції та Росії Дональд Трамп, Еммануель Макрон і Володимир Путін виступили з терміновою заявою. Вони стурбовані ситуацією в Нагірному Карабасі, тому узгодили свої позиції в цьому питанні та звернулися зі спільною заявою до влади Вірменії та Азербайджану.

Лідери США, Франції та Росії одноголосно закликали баку і Єреван негайно припинити вогонь і без висунення попередніх умов відновити переговори по суті врегулювання за сприяння співголів Мінської групи ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?