Виробник F-16 готовий навчати українських пілотів
Категорія
Україна
Дата публікації

Виробник F-16 готовий навчати українських пілотів

Виробник F-16 готовий навчати українських пілотів
Джерело:  online.ua

Американська збройова компанія Lockheed Martin готова допомогти українським льотчикам у навчанні й обслуговуванні своїх винищувачів F-16, якщо країни НАТО погодяться відправити їх Україні як військову допомогу.

Джерело: Financial Times

Виробник F-16 готовий навчати українських льотчиків

За словами Сент-Джона, будь-яке рішення щодо участі Lockheed Martin у навчанні українців ухвалюватиметься лише після обговорення між Україною, США та іншими західними союзниками.

Ми готові не лише задовольнити потребу в нових літаках F-16, але й у будь-яких модифікаціях F-16, а також у навчанні, обладнанні й системах, – сказав він.

Операційний директор Lockheed Martin окремо відзначив "неймовірну здатність" українських військових до опанування західних систем озброєнь, зокрема виготовлених компанією керованих реактивних систем залпового вогню GMLRS і протитанкових ракетних комплексів Javelin.

(Українці. – Ред.) дуже швидко опанували використання цих систем і застосовували їх з великою ефективністю, тому я більш ніж упевнений, що українські пілоти опанують F-16 і зможуть дуже ефективно використовувати його в найкоротші терміни, – зазначив Сент-Джон.

Він додав, що Lockheed Martin у довгостроковій перспективі може розглянути створення виробничої бази в Україні або в сусідній країні після завершення війни з Росією, аби "забезпечити постійну присутність для навчань і технічного обслуговування".

Питання надання Україні винищувачів F-16 обговорювалось у межах засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") минулого тижня.

Резніков відповів, коли українські пілоти полетять на F-16

Глава Міноборони звернув увагу на те, що наразі усі публічно обговорюють, скільки часу знадобиться українським пілотам, щоб опанувати F-16.

Звичайно, більшість фахівців схиляються до думки, що їм вистачить стандартних шести місяців.

Я оптимістично дивлюся на те, що наші досвідчені пілоти, з їхнім бажанням і прагненням, напевно, полетять швидше. Я маю на увазі не просто полетять, а вільно: з маневром, вночі, в парі. Я думаю, за чотири місяці це реалістично. Я так вважаю, тому що ми вміємо дивувати. Ми насправді такі, ми вміємо вчитися, — зазначив Олексій Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?