Виробник ляльки «Барбі» подав до суду на українську компанію: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Виробник ляльки «Барбі» подав до суду на українську компанію: що сталося

Виробник ляльки «Барбі» подав до суду на українську компанію: що сталося
Джерело:  online.ua

Американська компанія Mattel, яка є виробником та власником прав на знамениту дитячу ляльку «Барбі», подала до суду на українське ТОВ «Паритет-Тойс». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані, оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За словами представників Mattel, українська компанія «Паритет-Тойс», яка виробляє ляльку Асю, порушує їхні авторські права. Вона просить суд стягнути з відповідача 20070 гривень і заборонити «поширення зразків скульптури» ляльки.

Позовна заява була прийнята до розгляду Господарським суд Києва. Перше судове засідання по цій справі призначено на 17 вересня.

В порядку дотримання Господарського кодексу, суд вимагає у ТОВ «Паритет-Тойс» надати інформацію про постачання ляльки Асі і звіт про реалізацію продукту в Україні з 2016 року. Також суд зобов'язує позивача надати оригінали всіх документів про суперечку.

Предметом суперечки є те, що зовнішність та упаковка ляльки Асі дуже нагадує знамениту «Барбі», яка вже майже 60 років випускається в США компанією Mattel. При цьому українська іграшка у кілька разів дешевша за оригінальну ляльку. З урахуванням того, що чимала частина продукції «Паритет-Тойс» продається через інтернет, це, на думку позивача, наносить шкоду його комерційним інтересам.

Нагадаємо, що акторка Марго Роббі зіграє ляльку "Барбі" в новій кіноадаптації виробництва Warner Brothers.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?