Вирок Стерненку оголосив суддя-фанат Сталіна й Леніна, який звільняв злочинців – соцмережі
Категорія
Україна
Дата публікації

Вирок Стерненку оголосив суддя-фанат Сталіна й Леніна, який звільняв злочинців – соцмережі

Вирок Стерненку оголосив суддя-фанат Сталіна й Леніна, який звільняв злочинців – соцмережі
Джерело:  online.ua

У вівторок, 23 лютого, у Приморському районному суді Одеси винесли вирок за кримінальною справою, фігурантом якої був колишній активіст “Правого сектору” Сергій Стерненко. Його, згідно з рішенням, відправлять за ґрати на 7 років 3 місяці, за обвинуваченням у нібито викраденні людини. Соціальні мережі тим часом звернули увагу на особу судді, який вів цю справу на засіданні. Ним виявився донеччанин Віктор Попревич, який встановлював перед будівлею бюсти Йосифа Сталіна та Володимира Леніна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікації у Facebook.

За оприлюдненими деталями, це не єдині інциденти, якими відзначився цей суддя. Центр прав людини ZMINA стверджує, що він відповідальний за:

  • звільнення директора табору "Вікторія", в якому загинули діти в вогні, під мізерну заставу;

  • виправдання міліціонера, який катував людей;

  • виправдання п'яних водіїв;

  • приховування “Мерседеса” та квартири дружини у Криму;

  • публікацію рішень російською мовою всупереч закону.

“У рішенні по Стерненку Попревич на слово повірив фігуранту справи Сергію Щербичу (на фото, тисне руку меру Одеси Труханову) про нібито його викрадення Стерненком задля заволодіння 300 гривнями. Також під час зачитування вироку суддя окремо згадав про нелюбов Сергія до проросійської партії “Родіна”, в якій перебував Щербич. Цю партію очолював засуджений кримінальний авторитет Ігор Марків на прізвисько “Марадона”, який зараз переховується в Росії. Діяльність цієї партії була відповідною, а сам Щербич запам'ятався тим, що їздив у 2013-2014 роках на “Антимайдан” і бив майданівців”, - зауважили в організації.

Представники її звернули увагу на те, що українська судова система сповнена таких людей.

Центр протидії корупції також прокоментував факт участі Попревича у цій справі. Його неодноразово карали дисциплінарно за порушення.

“Щодо Попревича відкривали дисциплінарні провадження, але звільнити такого цінного кадра ВРП відмовилась. Зараз суддя отримує понад 700 тисяч грн на рік і штампує сумнівні вироки іменем України. Завдяки ВРП такі як Попревич спокійно садять активістів за ґрати і нічого не бояться”, - додали у центрі.

Як повідомляв ONLINE.UA, сам Сергій Стерненко не погодився з таким вердиктом, таку ж позицію мали активісти, що прийшли його підтримати під суд — вивезення підсудного до СІЗО супроводжувалося сутичками та спробою блокувати автомобіль правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?