Виселення російських дипломатів з Молдови: Додон скликає Раду безпеки
Категорія
Світ
Дата публікації

Виселення російських дипломатів з Молдови: Додон скликає Раду безпеки

Виселення російських дипломатів з Молдови: Додон скликає Раду безпеки
Джерело:  Agora

Президент Молдови Ігор Додон після виселення з країни п'яти російських дипломатів скликає Раду безпеки та вимагає звіти щодо інциденту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agora.

Читайте також: Груба провокація: в РФ відреагували на депортацію дипломатів з Молдови

"Коли я повернусь з Санкт-Петербурга, я скличу Раду безпеки та вимагатиму звіт від голови служби інформації та безпеки Міхайя Балана та міністра закордонних справ Андрія Галбури. Логічніше буде піти у відставку. Рано чи пізно ви відповісте за це", - підкреслив Додон.

Зазначимо, що раніше прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп пояснював Newsmaker, що співробітники посольства РФ були оголошені персонами нон-грата через інформацію спецслужб.

"У цьому напрямі ми зробили багато заходів, зокрема, затвердили план дій, щоб усунути численні бар'єри, - зазначив він. - Але хочемо, щоб і до нас також ставилися з повагою, хоча ми і маленька країна. Але ми важливий партнер".

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін назвав депортацію дипломатів РФ грубою провокацією та зазначив, що відповідь за подібні дії буде жорсткою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?