Виток секретної інформації з Пентагону частково містить дезінформацію — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Виток секретної інформації з Пентагону частково містить дезінформацію — Резніков

Виток секретної інформації з Пентагону частково містить дезінформацію — Резніков
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони України Олексій Резніков зазначив, що оприлюднені секретні документи Пентагону лише частково містять правдиву інформацію, тоді як переважна більшість — дезінформація.

Джерело:  Sky News

Суміш правди і брехні. Що відомо про злив секретних документів Пентагону

Під час виступу у Мадриді Резніков зазначив, що файли з секретними документами Пентагону, які нібито були оприлюднені в Інтернеті, містять частково правдиву і не правдиву інформацію.

За словами міністра оборони, вся інформація, що відображена у документах, більше не відповідає дійсності.

На його думку, витік, скоріш за все, був інформаційною операцією, вигідною Кремлю та союзникам РФ.

У Пентагоні вжили заходів після витоку секретної інформації

В Міноборони США звузили коло осіб, які мають доступ до секретної інформації після скандального витоку.

За  інформацією CBS News, з 7 квітня кількість представників Пентагону, що отримують постійні оновлення з наявною секретною інформацією, значно зменшилась.

До цього доступ до секретної інформації мали близько тисячі осіб.

Журналісти телеканалу вивчили злиті у мережу документи і виявили кольорові роздруківки з текстом, графікою або картами. Вони, імовірно, були складені, розгорнуті, а потім сфотографовані та поширені в соціальних мережах, включаючи 4Chan і Discord.

Телеканал із посиланням на представників Пентагону зазначає, що не всі принтери в офісах державних органів США мають доступ до друку секретних документів.

Зокрема, пристрої, з яких друк дозволено, перед початком проходять реєстрацію і отримують унікальний ID. З урахуванням цієї інформації розслідуванню легше буде ідентифікувати джерело витоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?