Виведення військ РФ з Донбасу та нормандська зустріч: що кажуть у Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Виведення військ РФ з Донбасу та нормандська зустріч: що кажуть у Меркель

Виведення військ РФ з Донбасу та нормандська зустріч: що кажуть у Меркель
Джерело:  Укрінформ

Офіційний Берлін поки не знає, коли й де може відбутися нова зустріч на вищому рівні у "нормандському" форматі. З даною заявою виступив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Я зараз не можу дати чіткої відповіді. Я не можу сьогодні анонсувати жодних строків", - сказав Зайберт. Речник канцлера нагадав, що Ангела Меркель завжди та постійно казала, що "нормандський" формат був і є "відповідним форматом" для обговорення стану виконання мінських домовленостей.

Як відомо, 16 квітня президент та кандидат на цю посаду Петро Порошенко заявив, що у травні або червні 2019 року має відбутись саміт "нормандського" формату, який вирішить питання виведення російських військ з України та прийме рішення про введення блакитних шоломів ООН.

17 квітня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що в його графіці немає нормандської зустрічі в червні поточного року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко під час розмови зі спецпредставником діючого голови ОБСЄ в Україні та у тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком заявив, що Білорусь підтверджує готовність докладати подальші зусилля і підтримувати процес мирного врегулювання в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?