Виявлена несподівана користь картопляного пюре
Категорія
Технології
Дата публікації

Виявлена несподівана користь картопляного пюре

Виявлена несподівана користь картопляного пюре
Джерело:  online.ua

Американські вчені з Університету штату Іллінойс довели, що картопляне пюре корисно для здоров'я. Вони запевняють, що це блюдо багате поживними речовинами і може виступати як цілісне джерело вуглеводів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт навчального закладу.

В ході дослідження з картопляним пюре вчені залучили до експерименту 12 спортсменів-велосипедистів, які проїжджають в тиждень приблизно 270 км. Їх поділили на три групи: одним під час тренування запропонували приймати тільки воду, другим - вуглеводний гель, який спортсмени використовують для підтримки глюкози в крові і підвищення працездатності, а третім - картопляне пюре. Протягом експерименту дослідники вимірювали учасникам дослідження рівень глюкози в крові, температуру тіла при різній інтенсивності вправ, а також стежили за станом шлунково-кишкового тракту добровольців.

Результати експерименту вразили: концентрація глюкози в плазмі була майже однаковою як у тих спортсменів, які вживали спеціальні вуглеводні гелі, так і у тих, хто під час тренувань вживав картопляне пюре.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іспанські дієтологи спростували поширену думку про те, що в їжу можна вживати все, що хочеться, але в міру. Вони склали список продуктів, які ніколи не можна їсти, так як вони абсолютно шкідливі для здоров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?