Виявлена нова небезпека коронавірусу для організму
Категорія
Технології
Дата публікації

Виявлена нова небезпека коронавірусу для організму

Виявлена нова небезпека коронавірусу для організму
Джерело:  online.ua

Коронавірус не тільки вражає легені, але і несприятливо впливає на кров. Він атакує гемоглобін в еритроцитах і робить їх нездатними транспортувати кисень до клітин. Через це, деяким пацієнтам не допомагає штучна вентиляція легенів, коли їх підключають до апаратів ШВЛ. До такого тривожного висновку прийшли італійські вчені з Університету Верони після аналізу даних 1210 пацієнтів, у 224 з яких хвороба протікала важко. Вони опублікували результати свого дослідження в Hematology, Transfusion and Cell Therapy, передає ONLINE.UA.

В ході дослідження вчені з'ясували, що рівень гемоглобіну був значно знижений у пацієнтів з важчою формою коронавірусної інфекції в порівнянні з тими, у кого хвороба протікала легше або безсимптомно. Середньозважена різниця між важкими і легкими хворими склала -7,1 г/л.

Важливо відзначити, що висновки італійських учених повністю збігаються з думкою китайських біологів, які провели аналогічне незалежне дослідження. Експерти з Китаю також підтвердили, що COVID-19 атакує гемоглобін в еритроцитах і робить їх нездатними транспортувати кисень. Нові дані можуть змінити клінічні рекомендації для лікування хворих на коронавірус. Можливо, замість штучної вентиляції для лікування деяких пацієнтів почнуть застосовувати трансфузію (наприклад, переливання крові або еритроцитів), щоб запобігти розвитку важкого стану, що може привести до смерті.

Нагадаємо, раніше іспанські вчені поділилися новими важливими даними про коронавірус. За їх словами, до відомих симптомів COVID-19, таких, як температура, кашель і ломота в тілі, додався ще один - це почервоніння на п'ятах у дітей і підлітків. При цьому в ВООЗ підкреслюють, що найхарактернішим симптомом коронавірусної інфекції є підвищення температури тіла.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені виявили нову небезпеку коронавіруса для організму. Вони вважають, що COVID-19 може спровокувати пошкодження головного мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?