Виявлено грубі порушення. Підведені перші підсумки розслідування катастрофи Ан-26
Категорія
Україна
Дата публікації

Виявлено грубі порушення. Підведені перші підсумки розслідування катастрофи Ан-26

Виявлено грубі порушення. Підведені перші підсумки розслідування катастрофи Ан-26
Джерело:  online.ua

Розслідування катастрофи Ан-26, на борту якого під час тренувального польоту загинули 26 курсантів та офіцерів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба, триває, але у слідства вже підведені перші підсумки. Глава урядової комісії з розслідування катастрофи АН-26, віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що за результатами розшифровки чорних скриньок вдалося повністю відновити трагичний політ, а також зміст переговорів, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів . За словами Уруського, слідство виявило грубі порушення в організації польотів і виконанні польотних завдань. Крім того, він зазначив, що встановлена причина позаштатної роботи лівого двигуна, передає ONLINE.UA.

"Після церемонії прощання з 18 курсантами Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та сім'ю льотчиками, які загинули в результаті катастрофи літака Ан-26Ш поблизу Чугуєва Харківської області, відвідав військову частину А4104, де заслухав доповідь глав трьох підкомісій з розслідування авіакатастрофи - авіаційної, льотної і технічної. На сьогодні можна констатувати, що розслідування показало наявність грубих порушень, як у виконання польотних завдань, так і в організації польотів в цілому ", - повідомив Уруський.

Він нагадав, що урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш продовжує свою роботу. При цьому вже 12 жовтня Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування та передати матеріали до військових комісаріатів. Орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року, за словами Уруського, можна буде почати виплати компенсацій сім'ям загиблих.

Нагадаємо, 25 вересня в Харківській області вбили міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. Військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після краху повітряне судно загорілося. В результаті аварії загинули 26 людини, одному курсанту вдалося врятуватися - він до цих пір знаходиться на лікуванні в госпіталі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр оборони Анздрей Таран вважає, що літак Ан-26 розбився не через відмову двигуна, як повідомлялося раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?