Виявлено ​​нову несподівану небезпеку солі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Виявлено ​​нову несподівану небезпеку солі

Виявлено ​​нову несподівану небезпеку солі
Джерело:  online.ua

У Національному інституті неврологічних розладів та інсульту вчені виявили нову небезпеку солі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "EurekAlert!".

Вдалося дізнатися, що високе споживання солі викликає когнітивні порушення аж до деменції. Були проведені дослідження на мишах, які вживали в їжу багато натрію.

 "У них почали проявлятися симптоми недоумства. Сіль стала причиною негативних змін у кишечнику і зменшення припливу крові до мозку. При детальному дослідженні виявилося, що порушення виникли через накопичення тау-білка. Коли вчені заблокували ген, що кодує тау-білок, сольова дієта більше не викликала недоумство", - сказано в повідомленні.

 Варто зазначити, що зв'язок між вживанням солі і надлишком тау-білка необхідно ще вивчити.

Раніше було виявлено, що вживання солі в невеликих кількостях справляє незначний негативний ефект на здоров'я людини. За словами професора Саліма Юсуфа з канадського Університету Макмастерa, проведені дослідження показали, що версія, ніби навіть невелика кількість солі є шкідливою, не знаходить підтвердження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро  знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?