Війна на Донбасі: бойовики стріляли з великих калібрів, двоє військових загинули
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: бойовики стріляли з великих калібрів, двоє військових загинули

Війна на Донбасі: бойовики стріляли з великих калібрів, двоє військових загинули

Протягом суботи, 29 квітня, бойовики на Донбасі здійснили 54 обстріли українських позицій, внаслідок яких двоє військових ЗСУ загинули, ще четверо отримали поранення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали українські позиції в Красногорівці. З мінометів калібру 120 мм і гранатометів вівся вогонь по опорних пунктах в районі Новотроїцького. Позиції ЗСУ поблизу Березового терористи обстріляли з 82 мм мінометів, а в районі Гнутово – з автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів.

Читайте також: Бої на Донбасі: з'явилося нове відео з передової

Озброєння БМП, протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети противник застосовував під Водяним і Мар'їнкою, а стрілецьку зброю – біля Широкіно. З озброєння БТР і гранатометів сепаратисти вели вогонь по опорних пунктах сил АТО під Чермаликом, а з озброєння БМП і кулеметів великих калібрів обстрілювали морських піхотинців біля Павлополя.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по українських позиціях в районі Авдіївки. У Верхньоторецькому обстрілювали з гранатометів і 82 мм мінометів.

В районі шахти Бутівка били з великокаліберних кулеметів. Позиції в районі населеного пункту Зайцеве обстріляли з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу шахти Бутівка і Авдіївки "працювали" снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120 мм і 82 мм калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи обстрілювали українські позиції поблизу населеного пункту Новотошківське. По опорних пунктах під Кримським бойовики застосовували артилерію калібром 122 мм, гранатомети і 82 мм міномети.

По силах АТО в Старому Айдарі бойовики били з 120 мм мінометів, а в Новоолександрівці – з протитанкового ракетного комплексу. Гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів застосували під Новозванівкою. З кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї терористи били по позиціях ЗСУ біля Жовтого.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, за попередню добу, 28 квітня, було зафіксовано 70 обстрілів бойовиків, внаслідок яких двоє військових загинули і шестеро були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?