Війна на Донбасі почалася з пам'ятника "жертвам ОУН-УПА" - очевидець
Категорія
Україна
Дата публікації

Війна на Донбасі почалася з пам'ятника "жертвам ОУН-УПА" - очевидець

Війна на Донбасі почалася з пам'ятника "жертвам ОУН-УПА" - очевидець
Джерело:  online.ua

Війну на Донбасі

 почали «розкачувати» задовго до повалення колишнього президента України Віктора Януковича, коли у центрі Луганська, 10 травня 2010 року, був відкритий пам'ятник «жертвам ОУН-УПА».


Про це розповіла луганська журналістка Яна Осадча в интерв'ю ONLINE.UA.

«Луганськ прирекли на війну ще тоді, коли поставили у центрі пам'ятник "жертвам ОУН-УПА". Перелік "жертв" був настільки малим, що на гранітній плиті лишилося пусте місце. А святе місце порожнім не буває», — впевнена вона.

Також очевидець приходу «руської весни» нагадала, що, «коли кажуть, що безлади на сході викликані поваленням Януковича, кажуть завідому неправду».

«Такі товариші-маргінали, як Бобров і Кривобоков (Гліб Бобров — луганський піарщик та письменник, після захоплення Луганська очолив місцеву "спілку письменників"; Володислав Кривобоков — луганський бізнесмен, прихильник Євразійського Союзу — ONLINE.UA) випускали в світ книги і роліки про те, як схід України воює із заходом і з НАТО. Над цим усі сміялися. Я, пам'ятаю, дивувалася, як Бобров просив мене написати погану рецензію на його утопічну книгу...» , — пригадала Осадча.

Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA — "Руський мір" прийшов з міцними кулаками: як починалась війна на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?