Війна на Донбасі: Порошенко зробив резонансну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна на Донбасі: Порошенко зробив резонансну заяву

Війна на Донбасі: Порошенко зробив резонансну заяву
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко

заявив, що в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі не залишилося жодного мобілізованого вояка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


За словами президента, остання шоста хвиля демобілізації завершена, і тепер на Донбасі залишилися тільки контрактники і добровольці.


«Я, як президент і верховний головнокомандувач, можу доповісти українському народові, що відтепер жодного мобілізованого на фронті, в зоні АТО немає. І Збройні Сили України повністю повинні бути забезпечені добровольцями, воїнами-контрактниками, добре підготовленими, мотивованими, навченими і забезпеченими», - сказав Порошенко під час зустрічі з міністром оборони Степаном Полтораком і начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком.


За словами глави держави, за два роки війни на Донбасі Збройні Сили України стали сильніше.


«За минулі два роки мобілізація виконала найважливішу роль в забезпеченні обороноздатності нашої держави, а також в тому, щоб дати відсіч агресору, що напав на нашу країну в найбільш складні дні для української історії. За цей час українське військо пройшло велику відстань. Сьогодні ми маємо якісно нові Збройні Сили України», - зазначив президент.


Порошенко підкреслив, що на фронті залишаються тільки воїни-контрактники, добровольці, яких якісно підготували, навчили, провели відповідні тренування, в тому числі і за участю іноземних партнерів України.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр оборони Степан Полторак заявляв, що

після демобілізації військовослужбовців, призваних у ході шостої хвилі мобілізації, в зоні бойових дій на Донбасі залишаться тільки контрактники

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?