Війна на Донбасі: СБУ виклала аудіо найважливішої розмови ватажка ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: СБУ виклала аудіо найважливішої розмови ватажка ЛНР

Війна на Донбасі: СБУ виклала аудіо найважливішої розмови ватажка ЛНР
Джерело:  online.ua

Завершено досудове розслідування у справі про збитий над Луганськом у червні 2014 року український військовий літак ІЛ-76 з десантниками на борту, СБУ виклала важливий аудіозапис.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"У Дніпрі слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно ватажка терористичної організації "ЛНР" І.Плотницького і двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого в 2014 році літака Іл-76 Збройних Сил України".
В СБУ надали аудіозапис телефонних розмов Плотницького і його подільників до і після трагедії.


Читайте також: "Мир ні шахтарі" збили: в мережі згадують загибель Іл-76 з десантниками
"Слідчими СБУ отримано беззаперечні докази того, що глава терористичної організації "ЛНР" І.Плотницький, який на момент скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "Батальйон "Зоря", разом з А. Патрушевим (в той час його заступником) і командиром незаконного збройного формування "Вітязь" А.Гуреєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту. З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки і керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, що перекривають авіаційне сполучення аеропорту Луганська", - сказано в повідомленні СБУ.
Зміст опублікованого аудіозапису, а особливо її частина, де терористи вже після трагедії обговорюють можливість здачі на металобрухт останків літака, викликали гнів у соцмережах.


Нагадаємо, що український літак ІЛ-76 був збитий 14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту перебувало 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. В результаті катастрофи всі, хто був у літаку загинули.
Як повідомляв ONLINE.UA, за результатами трагедії в Луганській області прокуратура Дніпропетровської області просить у суду для обвинуваченого в халатності на той момент керівника штабу АТО Віктора Назарова 8 років позбавлення волі. Судові засідання проходять в Павлограді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?