Війна на Донбасі: штаб ООС терміново звернувся до ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Війна на Донбасі: штаб ООС терміново звернувся до ОБСЄ

Війна на Донбасі: штаб ООС терміново звернувся до ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ звинуватили Україну в зриві Мінських домовленостей по Донбасі. У штабі ООС екстрено відреагували на повідомлення місії. Українські військові звернулися до співробітників ОБСЄ і нагадали, що прописано в Мінських угодах, передає ОNLINE.UA з посиланням на пресслужбу ООС.

"Спостерігачі ОБСЄ помилково вказали в звітах за 4 і 6 січня, нібито ЗСУ порушують Мінські угоди в частині відведення військової техніки, а саме зенітних ракетних комплексів 9К33 Оса від лінії розмежування на Донбасі. Відводенню підлягають танки, артилерія, РСЗО, тактичні ракети. Про відвід зенітних ракетних комплексів в домовленостях не йдеться", - повідомили в ООС.

Українські військові закликали представників ОБСЄ не маніпулювати чутливою інформацією оборонного характеру. У ООС вважають, що висвітлення подібної інформації суперечить принципам нейтральності та неупередженості, якими повинні керуватися представники СММ ОБСЄ.

Варто зазначити, що Мінські угоди на Донбасі щодня зривають бойовики, підконтрольні російській владі. Тільки за минулу добу вони п'ять разів відкривали ворожий вогонь по українським захисникам. Зокрема, ворог гатив з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї поблизу Пєсков і Кримського. Під ворожими обстрілами отримали поранення двоє українських військових.

При цьому бойовики продовжують перешкоджати доступу місії ОБСЄ на окуповану територію. За останні дні вони кілька разів затримували патрулі в Донецькій області, хоча на нормандських переговорах лідери домовилися забезпечити повний доступ спостерігачів в ОРДЛО.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що бойовики стягують потужну зброю на Донбас. Представники СММ ОБСЄ помітили 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" поблизу Кришталевого (колишній Красний Луч), недалеко від окупованого Луганська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?