Війна на Донбасі: стало відомо, на кого Путін робить нову ставку
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: стало відомо, на кого Путін робить нову ставку

Війна на Донбасі: стало відомо, на кого Путін робить нову ставку
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін має намір маневрувати за столом переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі так, щоб його не можна було викрити в брехні, при цьому найбільш небезпечними для України союзниками Путіна є деякі вітчизняні політики, діючі за методичками Кремля.
Таку думку в статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.
«Хоча напередодні зустрічі в столиці Німеччини Путін робив досить різкі випади в бік Заходу, після діалогу в Берліні він вважав за краще коротке і контрольоване спілкування з представниками кремлівського пулу без гучних заяв», - пише Магда.
«У цьому немає нічого дивного: російський президент абсолютно не зацікавлений у врегулюванні на Донбасі, але, за законами жанру, не має наміру публічно це визнавати», - вважає політичний експерт.
«Загроза посилення санкцій ЄС не минула повністю, хоча і досить примарна, але РФ важливіше зменшити санкційний тиск. Ключ до врегулювання конфлікту на сході України лежить в адекватності дій Росії, а саме - визнання нею своєї участі в агресії проти нашої країни. Але найближчим часом цього не буде», - впевнений Магда.
«Логіка Путіна досить проста, але досить ефективна: він має намір маневрувати навколо проблеми врегулювання на Донбасі, розмиваючи в інформаційному просторі інформацію про свою позицію за столом переговорів. При всьому хамське і зневажливе ставлення до Заходу, президент Росії не може собі сьогодні дозволити ігнорувати норми пристойності», - вважає експерт.
«Він тягне час і використовує свій театр маріонеток - і наближених, з широким простором для маневру, і сепаратистів, і навіть окремих персонажів з комірок і закапелків української політики. Всі сили кинуті на розмивання російської позиції щодо врегулювання на Донбасі, постійне маневрування, що не дозволяє Заходу викрити свого партнера по переговорам у брехні», - продовжує Магда.
«Так, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков вже встиг заявити, що мова про поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі не йшла, і що Дебальцеве, про необхідність демілітаризації якого говорив в Берліні Петро Порошенко, під контроль українській стороні передавати не стануть», - пояснює Магда.
«Глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Україна не виконує Мінські домовленості, щоб давати Заходу привід зберігати санкції проти Росії. Свою лепту в коригування позиції Росії внесли представники самопроголошених ДНР і ЛНР Денис Пушилін і Владислав Дейнего, які навідріз виступили проти поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі... », - продовжує експерт.
«Найбільш небезпечними для нашої країни союзниками Путіна є... українські політики, готові працювати за методичками Кремля», - вважає Магда.
Більше читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Путін кинув проти України маріонеток, найнебезпечніші з них - в Києві

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?