Війна на Донбасі: суд ЄС прийняв резонансне рішення щодо Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: суд ЄС прийняв резонансне рішення щодо Росії

Війна на Донбасі: суд ЄС прийняв резонансне рішення щодо Росії
Джерело:  Meduza

Суд Європейського Союзу залишив в силі санкції проти російського виробника "Буків" - концерну "Алмаз-Антей", який раніше намагався оскаржити заморозку своїх активів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу", яка цитує сайт суду ЄС.
У своєму рішенні суд зазначає, що Рада ЄС представила переконливі докази того, що Росія відправляє зброю сепаратистам на Донбасі. "Алмаз-Антей", що виробляє озброєння для Росії, тим самим опосередковано підтримує порушення територіальної цілісності України, вважає європейська Феміда.
Читайте також: Дядьку, ти дурень? У мережі висміяли слова путінського віце-прем'єра про санкції
При цьому в суді зазначили, що Рада ЄС не зобов'язана була доводити пряме використання сепаратистами зброї, виробленої концерном, щоб обгрунтувати санкції. Крім цього, при прийнятті рішення про санкції не враховано катастрофу на Донбасі в 2014 році літака МН17, який, як вважає слідство, збили ракетою з "Бука" концерну "Алмаз-Антей".
Нагадаємо, санкції проти "Алмаз-Антея" були впроваджені влітку 2014 року в пакеті загальних обмежень проти Росії у зв'язку з конфліктом на сході України.
У мережі відреагували на рішення суду ЄС.





Як повідомляв ONLINE.UA, британський пропагандист ДНР Грем Філліпс звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням провести "нове незалежне розслідування катастрофи MH17".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?