Війна Путіна з Україною: названі три сценарії продовження
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна Путіна з Україною: названі три сценарії продовження

Війна Путіна з Україною: названі три сценарії продовження
Джерело:  ЛІГА.net

Президент Росії  Володимир Путін  може використати в Україні три сценарії: військовий наступ, перетворення країни в сіру зону замороженого конфлікту, а також ультиматум з вимогою федералізації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ЛІГА.net.
Таку думку висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, який також є членом політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, але в засіданнях в Мінську він участі не бере.
"Можна не сумніватися: Кремль готовий і сподівається, що зможе нас штовхнути в спину, якщо ми раптом опинимося біля умовної прірви. Які сценарії може застосувати до нас Кремль найближчим часом? Сценарій битви: це буде наступ збройних формувань з Донбасу, підтримуваних російськими військами з усіх можливих напрямків", - сказав Горбулін на прес-конференції.

Читайте також: Україна здатна повернути Донбас силою і вигнати звідти "невпізнаних зелених чоловічків" - Цві Аріелі
За його словами, Росія може поставити ультиматум щодо федералізації і фактичної десуверенізації України.
"Сценарій деградація: це варіант перетворення України в сіру зону, нічийну територію нестабільності й замороженого конфлікту, приречену на поступову деградацію", - зазначив він.
Горбулін підкреслив, що Україна сьогодні має бути готова до того, що Кремль спробує реалізувати будь-який з цих сценаріїв. Він також додав, що мета гібридної війни, розробленої в Москві, країною-агресором поки не досягнута, тому така війна має продовження і сьогодні.
Як повідомляв ONLINE.UA,  міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров похвалив підхід президента США Дональда Трампа до ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?