Війна РФ проти України затягнеться до 2024 року — документи розвідки США
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна РФ проти України затягнеться до 2024 року — документи розвідки США

Війна РФ проти України затягнеться до 2024 року — документи розвідки США
Джерело:  online.ua

Згідно з секретними документами Пентагону, які оприлюднили в мережі, США очікують, що війна РФ проти України затягнеться до 2024 року і не завершиться перемогою жодної зі сторін.

Джерело: The Washington Post

США передбачають, що війна РФ проти України зайде в глухий кут

З посиланням на документи розвідки США, видання пише, що російське вторгнення в Україну закінчиться у 2024 році, і жодна зі сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення війни.

Розвідка США вважає малоймовірним, що Україна відвоює «значну» кількість території та завдасть «неприйнятних втрат російським силам». Навіть попри досягнення цих результатів, до мирних переговорів це не призведе.

Переговори щодо припинення конфлікту малоймовірні протягом 2023 року за всіма розглянутими сценаріями, - йдеться у документі.

Видання пише, що така оцінка може підбадьорити критиків війни, які закликають Сполучені Штати та Китай наполягати на тому, щоб Київ і Москва досягли врегулювання та припинили війну.

Розвідники США передбачають, що до кінця року обидві сторони досягнуть лише «незначних» територіальних здобутків через «недостатню кількість військ і припасів для ефективних операцій».

Такий глухий кут, коли жодна сторона не досягає вирішальної переваги, описується в документі як «найбільш ймовірний сценарій».

Для української сторони триваюча війна на виснаження призведе до розчарування всередині країни та «критики» щодо того, як ведеться війна, «збільшуючи ймовірність зміни керівництва», — йдеться в документі.

Патова ситуація також призведе до того, що Україна проведе «повну мобілізацію» населення, передбачається в документі.

Для російської сторони безвихідь змусить Москву задіяти «деградовані резерви через зменшення бойової потужності». Кремль також, ймовірно, «прискорить» зусилля з інтеграції захоплених територій до Росії.

Витік секретних документів США

У березні та квітні 2023 року в інтернеті опублікували десятки секретних військових і розвідувальних документів США.

У них йдеться про картину війни в Україні, вони містять аналітичну та конфіденційну інформацію про Росію та інші країни з секретних джерел.

Багато секретних оцінок датуються лютим і березнем і вперше з’явилися на платформі обміну повідомленнями Discord.

Пентагон і Міністерство юстиції заявили, що розслідують це питання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?