Війна в Нагірному Карабасі: Саакашвілі дав прогноз дій Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна в Нагірному Карабасі: Саакашвілі дав прогноз дій Путіна

Війна в Нагірному Карабасі: Саакашвілі дав прогноз дій Путіна
Джерело:  online.ua

Глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі розповів, що президент  Росії Володимир Путін давно готував план загострення конфлікту в Нагірному Карабасі, і лідерам задіяних країн необхідно бути обережними і стриманими.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Міхеїла Саакашвілі.


"У зв'язку із загостренням азербайджано-вірменського конфлікту, моя позиція наступна - конфлікт зараз невигідний ні Вірменії, ні Азербайджану. Те, що сталося кілька днів тому дуже схоже на путінську провокацію проти Азербайджану і Туреччини, і так само шкодить Вірменії", - написав глава ОДА Одеси.


"Причому Москва до такого розвитку подій готується давно. Росія давно і інтенсивно озброює обидві сторони, а в останні роки в терміновому порядку побудувала дорогу чисто військового призначення з Дагестану в Грузію, яка одночасно є шляхом для найшвидшого вторгнення в Азербайджан", - додав Міхеїл Саакашвілі.


"Провокуючи конфлікт, Росія переслідує відразу кілька стратегічних цілей: отримує привід для вторгнення і відторгнення території, по якій проходять нафто- і газопроводи Азербайджану (досить згадати, що саме по ним і здійснювали росіяни ракетні удари в 2008 році так само, як і акти саботажу тоді ж на території Туреччини), таким чином Європа може втратити альтернативне джерело енергоносіїв з Азербайджану і Туркменістану. Уряд Ільхама Алієва, який завжди проводив незалежний курс, може бути поставлений у вкрай складне становище", - пояснив глава одеської ОДА.


"Напередодні грузинських парламентських виборів, на яких станом на сьогодні проросійський Іванішвілі неминуче програє, Грузія опиниться під ударом, а Туреччина, яку Путін поклявся покарати, вимушено втягується у війну на два фронти", - підкреслив Саакашвілі.


"У цій ситуації всім лідерам слід проявити крайню обережність і, наскільки це можливо, стриманість, що, як я знаю, дуже важко в такій ситуації. Як завжди, ми маємо справу зі сценарієм, коли Путін довго готується, а Захід захоплений зненацька. І все ж ми повинні дочекатися моменту, в не такому далекому майбутньому, коли Путін неминуче ослабне і використовувати можливість домовитися з усіх регіональних конфліктів, в інтересах і Азербайджану, і Вірменії, і Грузії", - резюмував політик.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, в Нагірному Карабасі тривають обстріли, Вірменія ввозить бойову техніку в зону проведення конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?