Війна з Росією: в Україні заявили про атаку проти Порошенка і дали йому пораду
Категорія
Події
Дата публікації

Війна з Росією: в Україні заявили про атаку проти Порошенка і дали йому пораду

Війна з Росією: в Україні заявили про атаку проти Порошенка і дали йому пораду
Джерело:  online.ua

Плівки українського депутата  Олександра Онищенка, котрий втік до Росії, і його звинувачення в корупції на адресу президента України Петра Порошенка  є акцією російських спецслужб по дискредитації глави держави.
Таку думку у своєму блозі на ONLINE.UA висловив економіст Борис Кушнірук.
"В історії з плівками Онищенко, коли він заявив, що у нього є запис розмови з Порошенком, де, мовляв, вони обговорюють якісь корупційні схеми, але ці плівки він не буде оприлюднювати, бо "передав їх американцям", у мене відразу виникли великі сумніви", - заявив він.

За словами експерта, який особисто знайомий з Порошенком, "Петро Олексійович – дуже обережна людина, і він ніколи не обговорює ні з ким, крім найближчого оточення, якому довіряє, якісь питання, які можна було б вважати суперечливими".


Читайте також: В Україні яскраво порівняли Порошенка з Тимошенко і Путіним: опубліковано відео

"Уявити, що Порошенко обговорює ділові питання з ким, крім двох-трьох людей з найближчого оточення, уявити, що він обговорює особисто з Онищенко, — це відверта маячня", — підкреслив він.
Кушнірук нагадав також і заяву американців: "враховуючи постійні фрази пана Онищенка про те, що він, мовляв, з нами "співпрацює", ми підкреслюємо, що ніякого співробітництва у пана Онищенка з американською владою немає, і ми не плануємо з ним вести ніяких розмов".
"Після того, з'явилася ще й інформація англійського журналіста видання, який розповідав про те, що через нього намагалися вкинути цю інформацію про плівки Онищенко, причому робили це вже росіяни. І російські структури намагалися створити видимість солідності подібної інформації, щоб витік про так звані "плівки Онищенко" з'явився не від самого Онищенко або через російські видання, а, мовляв, що це інформація від солідних іноземних видань", — заявив експерт.
Він уточнив, що після того, як з'ясувалося — "це робилося з подачі російських видань, за яким досить відверто маячили російські спецслужби, британський журналіст заявив, що він категорично відмовився від такої пропозиції".


Читайте також: Порошенко нагадав українцям про важливий ювілей: опубліковано яскраве відео

"Все це вказує на те, що вся операція по дискредитації Порошенко має ті ж вуха, які мала коли-то історія з плівками Мельниченка. Це російські спецслужби", — вважає Кушнірук.
Крім того, він додав, що "відсутність продовження цієї історії, відсутність будь-яких роздруківок, які демонстрували б справді, що особисто Порошенко про що спілкується з Онищенко, вказує на те, що ми маємо лише продовження тієї гібридної війни проти України, яку веде Росія вже багато років поспіль".
"Дискредитація і ослаблення нашої влади – один з інструментів тієї політики, яку проводить Росія проти України методами спецслужб", — підкреслив експерт.
За його словами, "потрібно розуміти, що така бурхлива реакція українського суспільства на ці плівки Онищенко і певну довіру до них пов'язані з недовірою до влади, з падінням довіри до самого президента, в результаті чого ми починаємо вірити у відверті фейки і відверту дезінформацію, яку нам кидають".
"Це, безперечно, проблема і для Петра Олексійовича. Тому що без проведення реформ, без подолання корупції, без покарання корупціонерів, в тому числі і у власному оточенні, йому важко буде розраховувати на те, що довіра до нього і недовіра до подібних заяв про подібні плівки, не буде існувати в майбутньому", — резюмував Кушнірук.


Більше  читайте в блозі на ONLINE.UA - Росія вкинула новий "компромат" на Порошенка: йому варто зробити висновки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?