Війну на Донбасі порівняли з Карабахом і пояснили інтерес Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Війну на Донбасі порівняли з Карабахом і пояснили інтерес Кремля

Війну на Донбасі порівняли з Карабахом і пояснили інтерес Кремля
Джерело:  online.ua

Грузинський політолог Гела Васадзе впевнений, що всі  військові конфлікти на пострадянському просторі перезавантажувались Росією для того, щоб отримати контроль над територіями, державами і логістичними шляхами.
Про це він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Всі конфлікти, крім Придністров'я (на пострадянському просторі - Ред.), перезавантажувались. Тобто вони повторилися. На початку 1990-х конфлікт був і в Криму, але не було військової стадії. Тепер анексія Криму та війна на Донбасі. У 2008 році ми отримали війну між Росією і Грузією за Абхазію і Південну Осетію. А зараз відбувається апдейт конфлікту в Карабасі. Хто це може бути? А хто може перезавантажити конфлікти в Україні та на Кавказі? - Москва. - і більше ніхто", - додав він.
За його словами, Кремлю "плювати і на вірмен, і на азербайджанців".
"Вони Кремлю абсолютно не цікаві. Цікавий контроль над територіями, державами і логістичними шляхами. Кавказ на шляху зі Сходу на Захід і навпаки. Через Кавказ проходять ресурсні магістралі. Азербайджан - поки єдина країна Кавказу, де немає російських військ. У Грузії вони перебувають як окупанти в Абхазії і Південній Осетії", - заявив політолог.
Крім того, росіяни в Вірменії мають базу, і, за "великим рахунком, росіяни в Вірменії теж перебувають в якості окупаційної сили, але за згодою офіційного Єревану".
"Роблять вигляд, що вони - парасолька безпеки, але насправді це, як висловився один польський експерт, ремейк радянських військ в Польщі часів Варшавського договору. Вони "захищали" тоді поляків від Німеччини. - Що потрібно Москві в Карабасі? - Москві не потрібна перемога жодної сторони, але потрібна можливість підвищувати або знижувати градус протистояння. Важелі для цього є. Серед політичних і бізнес-еліт Вірменії, Азербайджану та Грузії багато провайдерів інтересів Москви. За допомогою свого лобі Кремль вирішує свої завдання", - резюмував Васадзе.
Більше читайте в інтерв'ю Гели Васадзе для ONLINE.UA: Кремль перезавантажує війни в колишньому СРСР - грузинський політолог про мету Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?