Війська Асада наблизилися до сирійсько-турецького кордону
Категорія
Світ
Дата публікації

Війська Асада наблизилися до сирійсько-турецького кордону

Війська Асада наблизилися до сирійсько-турецького кордону
Джерело:  NV

Урядові війська Сирії за підтримки ВПС РФ продовжили наступ у напрямку до кордону з Туреччиною, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое Время.
За даними сирійських повстанців, місцевих жителів і спостерігачів, сили Асада і їх союзники зараз перебувають приблизно в 25 км від кордону з Туреччиною. Reuters пише, що ключову роль в наземній операції зіграли сухопутні сили з Ірану, а також посилення авіаударів і російської авіації. Сирійська опозиція вважає це тактикою випаленої землі, яка дозволила сирійській армії закріпитися в стратегічно важливому районі вперше за більш ніж два роки.
"Під загрозою перебуває все наше життя, мова йде не тільки про втрати території... Вони (армія Асада - ред.) просуваються, і ми відходимо, тому що перед лицем таких серйозних бомбардувань ми повинні мінімізувати наші втрати", - заявив представник одного з повстанських угруповань Абдул Рахім аль-Даждаві.
Наступ урядових військ за підтримки авіації РФ на півночі країни під Алеппо вже спровокував втечу десятків тисяч чоловік у бік Туреччини. Повідомлялося, що 5 лютого в боях біля Алеппо загинуло мінімум 120 чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?