Війська РФ почали атакувати начиненими вибухівкою бронемашинами — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ почали атакувати начиненими вибухівкою бронемашинами — розвідка Британії

Війська РФ почали атакувати начиненими вибухівкою бронемашинами — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

У розвідці Британії припускають, що чеченські підрозділи на Мар’їнському напрямку використовують тактику чеченських воєн 90-х років, а саме створюють транспортні саморобні вибухові пристрої.

Джерело: Міноборони Британії

Яку тактику використовують кадирівці

Розвідка Британії зазначає, що у червні було кілька повідомлень про використання російськими військами застарілих броньованих автомобілів, наповнених декількома тоннами вибухівки у ролі транспортних саморобних вибухових пристроїв (VBIED).

Швидше за все, екіпаж вистрибує з транспортного засобу після того, як налаштував його на курс.

Більшість російських випадків VBIED було зафіксовано в районі Мар’їнки поблизу Донецька, і це почалося через кілька днів після того, як чеченські підрозділи підсилили територію: існує реалістична можливість того, що чеченські сили застосували цю тактику.

Існує спадок чеченських бійців, які володіють навичками використання саморобних вибухових пристроїв, починаючи з чеченських війн 1990-х років. Також повідомлялося, що чеченці, які воюють за Україну, виготовляли подібні VBIED у січні 2023 року.

Більшість російських VBIED майже напевно здетонували, перш ніж вони досягли своєї цілі завдяки протитанковим мінам і прямому вогню, що ставить під сумнів життєздатність цих засобів.

Однак ці VBIED спричиняють надзвичайно сильні вибухи, які все ще можуть мати психологічний вплив на сили, що обороняються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?