Війська РФ просунулись на 5 км на півночі України
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ просунулись на 5 км на півночі України

Війська РФ просунулись на 5 км на півночі України
Джерело:  online.ua

Радник президента України Олексій Арестович повідомив, що війська РФ просунулись приблизно на 5 км на півночі Харківської та Чернігівської областей.

Джерело: брифінг радника президента України

РФ веде наступ у Харківській та Чернігівській областях 

Основні удари були нанесені о 05:00 по військовій інфраструктурі, аеродромах, складах ресурсів і центрів військового управління. За нашими попередніми оцінками, дані уточнюються, перший удар провалився. Втрати є, але вони незначні і не знизили боєздатність Збройних сил України та інших силових структур, - повідомив Арестович.

Арестович додав, що за окремими напрямками російські військові пересуваются територією України.

За попередніми даними, є незначне вклинення противника на відстань до 5 км, спостерігається на півночі Харківської області, Чернігівській ближче до Сум і дані, які вимагають перевірки, можливо на Волинському напрямку. Але там за інформацією, яка надійшла, відбито просування, - зазначив радник президента.

Як повідомляють прикордонники, колона російської техніки увійшла до Луганської області на межі Червона Талівка, Мілове, Городище.

В районі населених пунктів Копані та Іваново в Херсонській області загони прикордонників ведуть бій з російськими окупантами.

Між тим глава Міноборони України Олексій Резніков закликав українців вступати до лав ЗСУ на захист держави від російських окупантів.

Шановні співвітчизники!Ворог атакує, але наша армія незламна. Україна переходить у режим тотальної оборони. Усі, хто готовий і вміє тримати зброю, може просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони Збройних Сил України у вашому регіоні. Щоб отримати зброю, потрібно звернутися безпосередньо до бригад та батальйонів Сил ТрО у вашому регіоні. З собою потрібно мати тільки паспорт. Слідкуйте за оновленням інформації на сайті Сил ТрО - Спротив.UA Тримаймо стрій! Смерть російським окупантам! Слава Україні! - звернувся до українців Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?