Війська РФ спланували підрив дамби Каховської ГЕС ще у квітні — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ спланували підрив дамби Каховської ГЕС ще у квітні — ГУР

Війська РФ спланували підрив дамби Каховської ГЕС ще у квітні — ГУР
Джерело:  online.ua

Українська розвідка повідомляє, що війська РФ замінували дамби Каховського водосховища ще у квітні, а зараз додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС.

Джерело: ГУР Міноборони

Окупанти завчасно спланували підрив Каховської ГЕС

ГУР попередило, що російські війська передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території.

Зокрема під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції.

ГУР підкреслює, що підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні.

Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані «Камази» без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою, - зазначають у розвідці.

На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава-терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків. В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону.

Нагадаємо, що 20 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що російські війська замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції та планують здійснити теракт під чужим прапором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?