Війська РФ вночі атакували Україну дронами та ракетами
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ вночі атакували Україну дронами та ракетами

Війська РФ вночі атакували Україну дронами та ракетами
Джерело:  online.ua

У ніч на 13 липня російські війська атакували Україну дронами іранського виробництва «Shahed-136/131 та ракетами «Калібр» і «Іскандер-М».

Джерело: Повітряні сили

Разультати роботи ППО

У Повітряних силах повідомили, що 20 ударних безпілотників іранського виробництва «Shahed-136/131» атакували північний схід (з Курська) та південний-схід (з Приморсько-Ахтарська).

Також противник застосував дві крилаті ракети «Калібр» з Чорного моря та одну балістичну – «Іскандер-М» (Джанкой, Крим).

В результаті бойової роботи усі 20 ударних дронів знищено, переважно на Київщині. Також на різних напрямках знищено дві крилаті ракети «Калібр». Стосовно наслідків пуску ракети з ОТРК «Іскандер-М» інформація уточнюється.

До відбиття ворожої атаки залучались зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України.

У Повітряних силах додали, що за поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил завдала понад 15 групових авіаційних ударів по російських окупантах.

Наслідки атаки

Більшість безпілотників атакувала Київ. Падіння уламків зафіксовано у у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах.

Попередньо, є пошкодження житлових будинків.

Відомо про двох травмованих в Дарницькому районі. В Шевченківському районі під час ліквідації наслідків врятовано одну людину. Мер Києва Кличко повідомив про загиблого у Подільському районі.

У небі над Хмельницькою областю під час нічної атаки збили ракету «Калібр». Влучань і постраждалих немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?