Війська РФ вночі атакували зерновий та олійний термінали порту Одеси — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ вночі атакували зерновий та олійний термінали порту Одеси — фото

Війська РФ вночі атакували зерновий та олійний термінали порту Одеси — фото
Джерело:  online.ua

Вночі 19 липня російські війська масовано атакували Одесу, влучивши в інфраструктуру порту та склади в області.

Джерело: ОК Південь

Росія атакувала Одесу

В ОК Південь повідомляють, що сили ППО знищили 12 з 12 Калібрів, які були випущені по Одесі з бухти Севастополя.

Також протягом ночі окупанти застосували береговий ракетний комплекс з тимчасово окупованого Криму і вдарили по Одещині «Оніксами», а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони "Shahed-136", -йдеться у повідомленні.

Ракету Х-59 збили на підльоті до берега, вона впала в одному з кварталів Одеси та утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи травмовано.

Пошкодження порту Одеси

Окупанти спрямували «Онікси» і Х-22 на портову і критичну інфраструктуру Одеси.

Влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила.

Крім цього, в Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками. Там вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м

В небі над Одещиною було збито 8 дронів типу "Shahed-136".

Також внаслідок знищення ракет та дронів вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків.

Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв'язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?