Війська РФ знизили темп наступу під Бахмутом після ударів ЗСУ — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ знизили темп наступу під Бахмутом після ударів ЗСУ — ISW

Війська РФ знизили темп наступу під Бахмутом після ударів ЗСУ — ISW
Джерело:  online.ua

Американський інститут дослідження війни вказує, що війська РФ, ймовірно, уповільнили темпи наступальних дій під Бахмутом 29 жовтня через український удар по Майорську 28 жовтня, який знищив приблизно 300 окупантів.

Джерело: ISW

Ситуація на Бахмутському напрямку

Генштаб України повідомлв, що українські війська завдали високоточного удару по російських військах, які готувалися до чергової атаки, на південь від Бахмута поблизу Майорська 28 жовтня.

В результаті удару загинуло приблизно 300 російських військовослужбовців і російські сили евакуювали 60 поранених до медичного закладу в Горлівці Донецької області. Згодом український Генштаб ні в ранкових, ні у вечірніх звітах не повідомляв про російські наземні штурми поблизу Бахмута.

Ситуація в Донецькій області

І повідомленням ISW, російські мілблогери масово заявляли, що 28-29 жовтня російські війська почали наступ на Вугледар на заході Донецької області.

Російське джерело стверджувало, що російські сили атакували в напрямку Павлівки з позицій на південь поблизу Єгорівки та зі сходу біля Микільського. Деякі російські джерела стверджували, що російські війська знищили першу лінію української оборони та вийшли на південно-східну околицю Павлівки. Жодна з цих заяв не включала підтверджуючі кадри бойових дій. Український Генштаб не повідомляв про те, що 29 жовтня російські війська здійснювали наземні обстріли на заході Донецької області.

29 жовтня російські війська продовжували окуповувати територію поблизу міста Донецьк.

На геолокаційних кадрах видно, як російські війська входять на південно-східну околицю Водяного, на північ від міста Донецьк. Російське джерело стверджувало, що російські війська захопили ділянку траси М04 і просунулися поблизу Невельського та Первомайського, обидва на північний захід від Донецька.

Генштаб України повідомив, що українські сили відбили російські наземні атаки на північний схід від Авдіївки біля Кам’янки, на північ від Донецька біля Водяного та на північний захід від Донецька поблизу Невельського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?