Війська зможуть повернутися: у Зеленського назвали умови розведення сил на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська зможуть повернутися: у Зеленського назвали умови розведення сил на Донбасі

Війська зможуть повернутися: у Зеленського назвали умови розведення сил на Донбасі
Джерело:  online.ua

Розведення сил на Донбасі, зокрема в Золотому і Петровському, відбудеться тільки при виконанні конкретних умов. Відведення військ відбудеться на 8 день після того, як 7 днів до цього дотримувався режим тиші. Про це повідомив глава МЗС України Вадим Пристайко в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером", передає ONLINE.UA.

"Всі повинні знати про те, що домовленість, досягнута лідерами на одному з самітів раніше, була про те, що відведення відбувається на 8 день після того, як 7 днів до цього була тиша в конкретній точці. Ідея в тому, щоб вздовж усього кордону відвести сили настільки, щоб снайпери не могли стріляти один в одного, а важке озброєння відводилося наступними кроками ще далі і далі", - заявив Пристайко.

Міністр пояснив, що всі порушення режиму тиші фіксуватимуть представники ОБСЄ. Якщо порушення будуть виявлені, то ніякого розведення сил не відбудеться. Коментуючи питання довіри до наглядової місії ОБСЄ, Пристайко зазначив, що "це єдина допомога, яка існує на сьогодні, узгоджена всіма, включаючи агресора". Інший механізм, за його словами, ще не придуманий.

Пристайко додав, що на ділянках розведення сил на Донбасі Україна не буде розбирати фортифікаційні споруди. Він підкреслив, що українські війська зможуть повернутися на свої позиції, якщо противник порушить умови домовленостей.

У свою чергу лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький в ефірі цієї ж програми заявив, що військові на фронті, які кров'ю платили за кожен метр землі, не сприймають ідею розведення військ в Станиці Луганській, Золотому і Петровському.

"Я знаю настрої в бригадах ... Люди глибоко не те що не сприймають - люди глибоко шоковані. За кожен метр землі платили кров'ю, а тепер їм кажуть просто відійти. Просто - забирайтеся геть, це нічого не коштувало абсолютно", - заявив Білецький .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський записав термінове звернення до народу України через формулу Штайнмаєра. Він запевнив українців, що відповідно цієї формули немає ніякої зради і відмови від Донбасу чи Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?