Військові Британії вперше підтвердили участь у "таємних операціях" в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові Британії вперше підтвердили участь у "таємних операціях" в Україні

Військові Британії вперше підтвердили участь у "таємних операціях" в Україні
Джерело:  online.ua

Генерал-лейтенант Королівських Військово-морських сил Великої Британії Роберт Магоуен уперше офіційно підтвердив участь британських військових у "операціях під прикриттям" в Україні із супроводу британських дипломатів.

Джерело:  The Times

Британські військові брали участь у "таємних операціях" в Україні

За словами представників видання Королівської морської піхоти Globe and Laurel Магоуен, на початку 2022 року до України вирушили 350 військовослужбовців, які допомогли евакуювати посольство до Польщі.

Окрім того, наголошується, що за декілька місяців вони повернулися до української столиці з метою забезпечення охорони диппредставництва Британії, яке відновлювало там свою роботу.

Під час обох фаз морпіхи підтримували інші таємні операції у вкрай чутливому середовищі й із високим рівнем політичного та військового ризику, – зазначив генерал-лейтенант Магоуен, однак не пояснив, про що йдеться.

Варто звернути увагу на те, що ще у квітні The Times повідомляла, що військові Спеціальної повітряної служби Британії вперше з початку війни з Росією відновили підготовку військових в Україні, хоча офіційно команда колишнього прем'єра Бориса Джонсона цього не підтверджувала.

За словами прессекретаря Королівських військово-морських сил Британії, морських піхотинців розгорнули в Україні "з метою підтримки дипломатичної присутності Великої Британії в країні" та "не виконували жодних бойових функцій".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?