Військові Китаю захопили захопили підводний апарат США: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові Китаю захопили захопили підводний апарат США: з'явилися подробиці

Військові Китаю захопили захопили підводний апарат США: з'явилися подробиці
Джерело:  Reuters

15 грудня в Південно-Китайському морі військовослужбовці Китаю захопили автономний підводний апарат США.


Про це заявило джерело в американському Міністерстві оборони, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Згідно з інформацією видання CNN, китайські військові кілька днів йшли за дослідним судном "Боудіч" ВМС США, після чого спустили човен зі свого корабля, підпливли до апарату, який був спущений з "Боудича" і перебував поблизу від нього, і забрали його.


Читайте також: Трамп розбурхав світ заявою про Китай: з'явилася реакція Пекіна


Незважаючи на те, що дослідницьке судно належить ВМС США, в Південно-Китайському морі воно використовується Командуванням морських перевезень, і тому комплектується цивільними особами. Захоплений китайськими військовими апарат використовувався для створення карти морського дна і коштує близько $150 тис.


Відзначимо, що в Південно-Китайському морі знаходяться острови, які Китай вважає своїми і веде там будівництво, імовірно, військової бази, в той час як світова спільнота вважає їх островами Філіппін.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  переможець президентських виборів в США Дональд Трамп різко розкритикував економічну політику Китаю по відношенню до США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?