Військові приготування Росії біля кордонів України: з'явилися нові подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Військові приготування Росії біля кордонів України: з'явилися нові подробиці

Військові приготування Росії біля кордонів України: з'явилися нові подробиці

Росія розпочала створення нової загальновійськової армії на кордоні з Україною у Донецькій області і нарощує сили сполук на кордоні з Харківщиною.
Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
Зокрема, російська газеті "Известия" 17 березня опублікувала повідомлення про створення нової, 8-ї загальновійськової армії, для дій на "українському напрямку".
"8-я армія буде розгорнута безпосередньо на кордоні з окупованим Донбасом, її штаб буде базуватися в Ростові-на-Дону. Розпочато комплектування штабу армії і бригади управління. До складу армії включена новостворена 150-я мотострілецька дивізія, розгорнута на самому кордоні з Донбасом в районі Міллерово", - зазначив Бутусов.
Читайте також: Без горілки не покаються: відомий поет жорстко пройшовся по росіянам, з'явилося відео
За його словами, у складі дивізії - танковий, три мотострілкових, артилерійський, зенітно-ракетний полки, батальйони розвідувальний, зв'язку та матеріального забезпечення. Командир - генерал-майор Петро Болгарев.
7 грудня 2016-го підрозділу 150-ї дивізії приступили до бойової підготовки на полігоні Кадамовский Ростовської області РФ. Озвучені терміни досягнення боєготовності дивізії - травень 2017-го року.
У той же час, "у 2015-му році у Воронежі російське командування розгорнуло штаб 20-ї загальновійськової армії, перекинутий на українську напрямок з Нижнього Новгорода".
"У її складі 23-я мотострілецька (Валуйки, Білгородська область), 28-я мотострілецька (Клинці, Брянська область), 1-я танкова (Богучар, Воронезька область) бригади. У 2016-му одночасно з створенням 150-ї мотострілецької, у складі 20-ї армії розпочато створення 3-ї мотострілецької дивізії в Богучар", - заявив журналіст.
Бутусов зазначив, що дивізія формується на базі 9-ї мотострілецької бригади, яка раніше також базувалася в Нижньому Новгороді, і була з'єднанням постійної готовності, в зв'язку з чим було перекинуто на кордон з Україною у 2014-му році і брала участь у вторгненні на Донбас.
3-я мотострілецька дивізія досягне боєготовності згідно заявленим планам, також у травні 2017-го року.
"8-я армія є об'єднанням розгорнутою проти України на південному напрямку в складі Південного військового округу ЗС РФ, і створює постійну загрозу українському Донбасу. Раніше управлінням війною в Україні здійснювалося безпосередньо через структури штабу Південного військового округу", - підкреслив він.
Крім того, "20-я армія розгорнута проти України у складі Західного військового округу, та створює безпосередню загрозу Харківської області".
"Судячи з усього, тепер оперативне управління 1-м і 2-м армійським корпусом окупаційних військ на Донбасі буде передано саме штабу 8-ї армії, а 150-а дивізія стане оперативним резервом та базою цих армійських корпусів на випадок вторгнення в Україну", - припустив журналіст.
Бутусов нагадав також, що "з 14 по 20 вересня біля кордонів України Росія планує провести військові навчання "Захід-2017", в рамках яких в Західний військовий округ будуть перекинуті з'єднання і частини з різних частин РФ, це будуть найбільші військові маневри ЗС РФ 2017-го року".
"Безсумнівно, що ці загрозливі дії викличуть зростання напруженості біля кордонів з Україною, і підвищення боєздатності української системи безпеки і оборони, насамперед на харківському і чернігівському напрямках", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український журналіст у Москві вступив у суперечку з російскими героями "Новоросії" і викликав захват у соцмережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?